Willems onder de indruk van PSV: 'Hij is echt een heel goede aanwinst'

Willems onder de indruk van PSV: 'Hij is echt een heel goede aanwinst'

19 februari - 18:46
40

Jetro Willems komt superlatieven tekort voor Luuk de Jong. De linksback van Heracles Almelo speelde in het verleden samen met de spits in Eindhoven, afgelopen vrijdag stonden ze tegenover elkaar en werd het 2-0 in het voordeel van PSV.

Tegen Heracles was De Jong met het hoofd verantwoordelijk voor de 1-0. "Ik ken zijn kwaliteiten en daar is hij supersterk in. Ik kan het weten hè? Ik heb het meegemaakt van dichtbij en heb die assists ook gegeven", laat Willems optekenen door Voetbal International. De vleugelverdediger kan niet verklaren waarom De Jong zo goed met diens hoofd is. "Er is geen waarom, dat is gewoon zijn kwaliteit."

"Je gaat ook niet vragen waarom Messi of Ronaldo zo kan spelen of zo kan zijn. Veel spelers proberen Luuk af te stoppen, maar hij komt er toch altijd weer doorheen", aldus Willems. De Jong is niet de enige PSV'er die indruk maakt op Willems. "Jerdy Schouten is wel echt een heel goede aanwinst. Hiervoor kende ik hem niet echt, maar hij doet het heel erg goed samen met Joey Veerman."

In de achterhoede ziet Willems ook voldoende kwaliteit rondlopen in Eindhoven. "Jordan Teze natuurlijk, maar ook wat Sergiño Dest op links doet, is gewoon goed. Dat is wel echt anders wanneer je rechtsbenig bent. Dat zie je ook wel af en toe hoe hij uitkomt met de voorzetten, maar hij doet zijn ding."