Perez ziet één lichtpuntje bij 'echt niet normaal' Ajax: 'Hij is geweldig'

Perez ziet één lichtpuntje bij 'echt niet normaal' Ajax: 'Hij is geweldig'

22 februari - 19:53
41

De aanpak van Ajax in de return tegen Bodø/Glimt zorgt voor groot ongeloof bij Kenneth Perez, Karim El Ahmadi en Kees Kwakman. De ESPN-analisten vinden het een wonder dat de ploeg van coach John van 't Schip met 0-1 voorstaat in Noorwegen.

"Ajax heeft het naar behoren gedaan", begint presentator Jan Joost van Gangelen met een knipoog, waarna Perez in lachen uitbarst. "Hoppa, die boeren weten ook weer waar ze staan", grapt de Deen. "Het is echt niet normaal. Het is een manier om het te doen, maar het zit zó niet in hun dna. De spelers weten helemaal niet hoe, waar en welke ruimtes ze moeten dekken. Ze worden weggetrokken door Bodø."

"Het staat 0-1 voor Ajax, maar Bodø doet het best wel behoorlijk", gaat Perez verder. "Ondanks dat er veel spelers van Ajax achterin staan, komen ze best wel tot kansen. Wederom is de beste man van Ajax de keeper, Ramaj. Die staat echt geweldig te keepen."

Ook Kwakman ziet dat de spelers van Ajax erg onwennig ogen. "Dit hebben ze waarschijnlijk één of twee keer getraind, dan zie je dat de uitvoering niet klopt. Je ziet dat het heel onnatuurlijk is. De linies staan dicht op elkaar, maar op een gegeven moment staan ze met vijf, zes man in de laatste linie. Ze herkennen niet echt de momenten waarop ze druk moeten zetten op de bal. De linies staan in ieder geval bij elkaar, maar het niet weggeven van de kansen lukt nog niet echt. Bodø/Glimt had al voor kunnen staan."

El Ahmadi verwondert zich eveneens over de tactiek van Ajax. "Ze weten echt niet wat ze aan het doen zijn", stelt de oud-middenvelder, die Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen uitlicht. "Het lijkt wel alsof ze dit nog nooit hebben gedaan, die twee voor de verdediging. En dan heb je Sutalo die continu instapt, terwijl je de man beter kunt over geven en dicht bij elkaar kunt blijven. Iedereen volgt zijn man, ja, dan kom je sowieso in grote ruimtes."

El Ahmadi sluit af met een pijnlijke constatering. "Als je zo dicht bij elkaar speelt en nog zoveel kansen weggeeft, dat vind ik wel knap. Dan doe je echt iets niet goed."