Sutalo maakt na Ajax-ontsnapping excuses voor rode kaart: 'Het spijt me echt'

Sutalo maakt na Ajax-ontsnapping excuses voor rode kaart: 'Het spijt me echt'

22 februari - 22:46
92

Josip Sutalo heeft ruim een uur na de overwinning van Ajax bij FK Bodø/Glimt gereageerd op zijn rode kaart. Vroeg in de tweede helft moest hij inrukken na een taxatiefout. Achteraf heeft de Kroaat spijt.

Sutalo liet zich verrassen door een diepe bal en werkte de doorgebroken Hakon Evjen naar de grond. Ajax speelde daardoor ruim 75 minuten met tien man, al bleef de schade nog enigszins beperkt doordat Bodø/Glimt ook rood kreeg van scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos.

'Het spijt me echt dat mijn fout mijn teamgenoten in een zwaardere battle heeft gebracht', reageert Sutalo, die uiteindelijk zag dat alles goedkwam. Ondanks een kansenregen voor het doel van uitblinker Diant Ramaj, trok Ajax de wedstrijd naar zich toe in de verlenging. 'Jullie hebben ons allemaal trots gemaakt.'

In het spelersrapport van VoetbalPrimeur kreeg Sutalo het laagste cijfer van alle Ajacieden: een 3. De verdediger kwam in de zomer voor ruim 20 miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar heeft moeite om aan de verwachtingen te voldoen. Hij mist de eerste wedstrijd van Ajax in de achtste finales van de Conference League.