'Liverpool denkt aan twee namen wanneer Xabi Alonso voor Bayern kiest'

'Liverpool denkt aan twee namen wanneer Xabi Alonso voor Bayern kiest'

25 februari - 09:15
31

Liverpool lijkt Xabi Alonso als ideale opvolger van Jürgen Klopp te zien in de zomer, maar heeft ook twee alternatieven op het oog wanneer de Spanjaard voor Bayern München kiest. Rúben Amorim en Julian Nagelsmann staan goed op de kaart bij The Reds

The Telegraph schrijft dat Alonso als topfavoriet geldt bij Liverpool vanwege de geweldige periode bij Bayer Leverkusen, maar ook Bayern klopt nadrukkelijk op de deur van de Spanjaard. Bij zowel Liverpool als Bayern is bekend dat de huidige managers in de zomer vertrekken en daarom wordt er op tijd naar vervanging gekeken.

Bij Liverpool staan naast Alonso ook Amorim goed op de kaart. De 39-jarige Portugees staat al sinds 2020 aan het roer bij Sporting Portugal en ligt vermoedelijk tot 2026 onder contract. Sporting is bezig aan een sterk seizoen en verloor pas één keer in de competitie. De ploeg staat in punten gelijk met koploper Benfica en speelde zelfs een wedstrijd minder.

Een andere optie voor The Reds is Julian Nagelsmann. De nog altijd pas 36-jarige trainer stond 84 wedstrijden aan het roer bij Bayern München totdat Thomas Tuchel de verrassende opvolger was. Nagelsmann is bondscoach van Duitsland, maar kan na het EK wellicht weer aan de slag bij een club.