Silooy pakt duo aan: 'Zij horen niet bij Ajax, weet niet waarom ze gehaald zijn'

Silooy pakt duo aan: 'Zij horen niet bij Ajax, weet niet waarom ze gehaald zijn'

25 februari - 11:56
44

Sonny Silooy denkt niet dat Josip Sutalo en Borna Sosa nog uitgroeien tot een succes bij Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers schrijft de Kroatische miljoenenaankopen alvast af.

"Er zijn spelers, waarvan ik denk: die horen niet bij Ajax. Misschien kunnen ze het niveau niet aan. Ik weet ook niet waarom ze gehaald zijn. Ik denk dat deze twee zich nooit kunnen aanpassen", vertelt Silooy bij Goedemorgen Eredivisie over Sutalo en Sosa. "Het gaat allemaal te snel voor ze. Als je ziet hoe Sutalo die rode kaart krijgt... Hij stapt veel te snel in, terwijl hij gewoon mee moet lopen."

Silooy sluit zich aan bij Daniel Pranjic, die concludeerde dat Sutalo niet goed in de speelwijze van Ajax past. "Sutalo moet het zelf doen. Ik denk dat heel veel trainers hem willen helpen. Ik vind het heel raar dat je in een goed Kroatisch elftal wel fungeert en bij Ajax het niet kan. Maar niet iedere speler kan in dit systeem spelen. Wij spelen heel ver van de goal en heel erg aanvallend."

Ook Sosa kan de verwachtingen niet waarmaken. "Sosa moet meer uit zichzelf halen. Hij moet meer vechten, meer werken. Niet alleen willen 'voetballen'. Poetsen hoort er ook bij", aldus de voormalig Ajax-back.