Soevereine Ramos met Sevilla na late prachtgoal van Modric toch onderuit bij Real

25 februari - 23:00 Laatste update: 23:10
8

Sevilla leek zondagavond lange tijd een punt uit het vuur te slepen bij Real Madrid, maar na een prachtgoal van Luka Modric trok De Koninklijke alsnog aan het langste eind. Voor Sergio Ramos was het duel extra speciaal. Hij keerde terug op de grond waar hij uitgroeide tot een levende Real-legende.

Dat Ramos niet alleen even langskwam om zijn gezicht te laten zien, werd vanaf minuut één duidelijk. Sevilla maakte het koploper Real erg lastig. De thuisploeg dacht even al vroeg op voorsprong te komen, maar het 'doelpunt' van Lucas Vazquez werd uiteindelijk afgekeurd na ingrijpen van de VAR.

Kort na rust kreeg Sevilla, dat aan de hand van een sterk spelende Ramos echt goed partij bood, een enorme kans op de 0-1. Ajax-flop Lucas Ocampos gaf de bal met buitenkants rechts voor op Isaac Romero, maar doelman Andriy Lunin greep goed in.

In minuut 74 had Real-trainer Carlo Ancelotti genoeg gezien. De Italiaanse oefenmeester bracht Modric binnen de lijnen. Nog geen tien minuten later bewees de Kroatische spelmaker zijn waarde. Modric schoot heerlijk raak van afstand, en bezorgde De Koninklijke daarmee alsnog een zwaarbevochten overwinning. Real heeft nu 65 punten, acht meer dan FC Barcelona, en negen meer dan Girona, dat komende maandag nog in actie komt.