Eredivisie-flops: Ajax gedeeld hofleverancier, PEC-trio na afslachting door PSV

26 februari - 11:00 Laatste update: 11:03
40

Speelronde 23 van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst. Ajax is na een nieuwe wanvertoning opnieuw (gedeeld) hofleverancier. De Amsterdammers leveren drie spelers, net als PEC Zwolle, dat maar liefst zeven treffers om de oren kreeg tegen PSV

Walter Benítez (PSV)
Benítez hoefde eigenlijk niks te doen in Zwolle, op één moment na. Toen de Argentijn een ogenschijnlijk zwak schot van Eliano Reijnders moest pareren, faalde hij behoorlijk. Benítez liet de bal zo door zijn handen glippen. Duur kwam het PSV niet te staan, want de Eindhovenaren wonnen met maar liefst 1-7.

Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)
Zijn optreden tegen FC Twente duurde 64 minuten, en in dat ruime uur wist Adekanye eigenlijk vrijwel niets goed te doen. De vleugelaanvaller leed het nodige balverlies en werd niet gevaarlijk, terwijl er in de tegenstoot zo nu en dan wel mogelijkheden voor Go Ahead lagen.

Thomas Lam (PEC Zwolle)
Was net als collega-verdediger Kersten niet bestand tegen de aanvallers van PSV, en dan met name Luuk de Jong, die keer op keer vogelvrij stond. De score had in de tweede helft ook zomaar nog hoger uit kunnen vallen in Zwolle.

Anton Gaaei (Ajax)
Kreeg van trainer John van 't Schip de kans in de vijfmansdefensie van Ajax, maar na welgeteld 36 minuten zat zijn wedstrijd alweer op. Gaaei maakte fout na fout en leidde het ene gevaarlijke AZ-moment na het andere in. Zijn gezicht op de bank sprak vervolgens boekdelen. Triest is dat de Deen zich snel daarna, om een storm aan haatreacties voor te zijn, genoodzaakt voelde om zijn Instagram-posts te verwijderen.

Sam Kersten (PEC Zwolle)
Zakte, net als vrijwel de hele PEC-defensie in de tweede helft, door het ijs. In de slotfase maakte de centrumverdediger tot overmaat van ramp ook nog een knullig eigen doelpunt.

Josh Flint (FC Volendam)
Misschien wel de grootste dissonant in de defensie van Volendam, die tegen SC Heerenveen vier keer moest incasseren. Flint was Pelle van Amersfoort helemaal kwijt bij de 0-1, en was ook in geen velden of wegen te bekennen toen diezelfde Amersfoort ook de 0-3 maakte.

Kristian Hlynsson (Ajax)
Hlynsson speelde een erg matige wedstrijd in Alkmaar. De middenvelder annex aanvaller van Ajax maakte veelal de verkeerde keuzes, ook tot frustratie van teamgenoot Brian Brobbey. Ook had de IJslander kort na rust wellicht meer kunnen uitrichten toen hij een grote kans kreeg op de 2-1.

Younes Namli (PEC Zwolle)
Naast dat Namli aanvallend vrijwel niets klaar wist te spelen, hielp hij PSV ook een handje door de bal kort na rust op haast onbegrijpelijke wijze in te leveren. Namli dribbelde zijn eigen strafschopgebied in, en zag Luuk de Jong zijn fout uiteindelijk genadeloos afstraffen.

Josip Sutalo (Ajax)
Waar Gaaei tegen AZ door het ijs zakte, geldt dat (opnieuw) ook voor Sutalo. De Kroaat slaagt er vooralsnog maar niet in om een foutloze negentig minuten te spelen. Sutalo oogt ontzettend onzeker, leidt erg veel balverlies en rijgt de defensieve fouten aaneen.