De Boer: 'Iemand uit eigen Ajax-opleiding zo links laten liggen, vind ik niet oké'

De Boer: 'Iemand uit eigen Ajax-opleiding zo links laten liggen, vind ik niet oké'

26 februari - 19:00
94

Ronald de Boer vindt Kenneth Taylor 'geen koekenbakker'. In #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, vertelt De Boer dat hij het niet eens is met de stevige kritiek op de Ajax-middenvelder. Wel stelt de voormalig Oranje-international dat er nog veel te verbeteren valt voor Taylor.

De Boer heeft gezien dat Taylor de laatste tijd veel over zich heen heeft gekregen. Zo werd het opleidingsproduct van Ajax meerdere keren uitgefloten door eigen fans. "Ik ben wel blij voor Taylor", begint De Boer in #DoneDeal over de winnende goal van Taylor tegen Bodø/Glimt. "Dit is een positief iets voor hem, ondanks zijn mislukte voorzet."

Volgens de oud-voetballer mogen de Ajax-fans af en toe best ontevreden zijn over spelers. "Maar dat kan je niet uiten door met veertigduizend mensen hem uitfluiten. Hij is een jongen die vanuit de jeugd komt en hij is ook al belangrijk geweest voor Ajax. Als 21 jarige het Nederlands elftal bereikt. Er valt nog veel te verbeteren, dat weet hij ook."

Volgens De Boer is Taylor 'geen koekenbakker'. "Er wordt gedaan alsof hij er helemaal niks van kan. Dat je iemand vanuit de eigen jeugdopleiding links laat liggen op deze manier, vind ik niet oké", is de 67-voudig Oranje-international van mening. Hij ziet Taylor altijd zijn uiterste best doen op het veld. "Er zijn momenten geweest dat hij niet alles geeft om in zijn eigen strafschopgebied terug te komen, waar dan een doelpunt uit valt. Dat zijn momenten waarvan hij moet leren."