Update: Labyad laat Nederland definitief achter zich en trekt naar Azië

Update: Labyad laat Nederland definitief achter zich en trekt naar Azië

1 maart - 09:15 Laatste update: 10:01
102

Zakaria Labyad verruilt FC Utrecht per direct voor Yunnan Yukun. Een club met grote ambities, maar vooralsnog actief op het tweede niveau van China.

Labyad zat na zijn vertrek bij Ajax zonder club en koos er uiteindelijk voor om transfervrij terug te keren in Utrecht. Bij de Domstedelingen kwam de Marokkaans international aanvankelijk nog regelmatig in actie, maar sinds de komst van Ron Jans werd dit aanzienlijk minder. In 2024 maakte Labyad geen speelminuten meer. Nu kiest hij dus voor een avontuur in China, meldt Voetbal International.

Labyads nieuwe club, Yunnan Yukun, eindigde derde in de tweede competitie van China. Daarmee kwam het twee punten te kort voor promotie naar de Chinese Super League.

De oud-Ajacied is de tweede speler die Utrecht in korte tijd gaat verlaten. Eerder rondde Bart Ramselaar zijn overstap naar Lion City Sailors uit Singapore al af. 

Update: het is officieel: Labyad is speler van Yunnan Yukun. Na eerdere berichtgeving van VI heeft de club, die uitkomt op het tweede niveau van China, de transfer bekendgemaakt via de officiële kanalen.