'Groot nieuws uit Spanje: zaakwaarnemer Haaland gezien in gesprek met topclub'

'Groot nieuws uit Spanje: zaakwaarnemer Haaland gezien in gesprek met topclub'

29 februari - 08:23 Laatste update: 12:41
52

De zaakwaarnemer van Erling Haaland heeft in Barcelona een ontmoeting gehad met Barça-directeur Deco. Volgens het Spaanse Jijantes sprak Rafaele Pimenta woensdag met de Spaanse club, terwijl het medium hier ook beelden van heeft. Voor president Joan Laporta zou de komst van Haaland 'een grote droom zijn.'

Op de beelden is te zien dat Pimenta, in het bijzijn van oud-voetballer Maxwell, dezelfde zaak binnenloopt als waar Deco eerder naar binnen ging. Beiden komen daarna weer naar buiten. De twee zouden over van alles hebben gesproken, maar ook de toekomst van Haaland zou onderwerp van gesprek zijn geweest, aldus Jijantes. Voor Barça-president Laporta zou de komst van de Noor dus één van zijn grootste dromen zijn.

De kans dat Barcelona zich op korte termijn kan versterken met Haaland is wel erg klein. De Catalaanse club zit in financiële problemen en moet volgend seizoen besparen op de salarissen. Een enorme investering zoals nodig is voor de komst van Haaland lijkt daardoor onmogelijk. Het verlengen van de contracten van grote spelers lijkt nu wel prioriteit te hebben voor Barcelona. Technisch directeur Deco kondigde desondanks wel versterkingen aan deze zomer.

Haaland liet afgelopen dinsdag weer zien wat voor waarde hij kan hebben voor een topploeg. De Noorse spits van Manchester City maakte vijf goals in een wedstrijd, tijdens het bekerduel met Luton Town. In totaal staat Haaland nu op 27 goals uit dertig officiële wedstrijden dit seizoen. Een blessure hield hem een aantal wedstrijden aan de kant dit jaar.