Prachtig nieuws uit Frankrijk: Bordeaux-speler ontwaakt uit coma na botsing

Prachtig nieuws uit Frankrijk: Bordeaux-speler ontwaakt uit coma na botsing

29 februari - 00:13
13

Alberth Elis van Girondins de Bordeaux is ontwaakt uit zijn kunstmatige coma. De international van Honduras werd in die coma gehouden na een botsing afgelopen weekend tegen Guingamp. Volgens zijn familie toont hij tekenen van herstel.

Elis raakte zaterdag in de Ligue 2-wedstrijd met Guingamp zwaar geblesseerd aan zijn hoofd. De aanvaller kwam al na veertig seconden hard in botsing met Donatien Gomis. Daarna bleef Elis stil op de grond liggen en werd hij direct geholpen op het veld. Sindsdien is hij in kunstmatige coma gehouden, waar hij nu dus uit is.

Volgens zijn familie kan de situatie van de Hondurees bemoedigend genoemd worden. "We zijn blij te melden dat Alberth wakker is geworden en tekenen van herstel vertoont. We zijn voorzichtig optimistisch. De komende dagen zullen cruciaal zijn", schrijft de familie in een verklaring.

"We willen iedereen bedanken die steun heeft betuigd", gaat de familie verder. "Onze speciale dank gaat uit naar de medici die hem verzorgen. Alberth is een vechter. We zullen met een update komen wanneer er iets aan zijn situatie verandert."

Elis speelt sinds 2021 voor Bordeaux en degradeerde in 2022 met de Franse ploeg mee naar het tweede niveau van Frankrijk. De international van Honduras werd vorig seizoen een half jaar verhuurd aan Stade Brest. Eerder speelde Elis voor Boavista, Houston Dynamo, Monterrey en CD Olimpia.