Van 't Schip kiest Kaplan in vijfmansdefensie: 'Als iemand dat weet, ben ik het'

Van 't Schip kiest Kaplan in vijfmansdefensie: 'Als iemand dat weet, ben ik het'

3 maart - 12:25 Laatste update: 12:48
30

Het Ajax van coach John van ‘t Schip start zondag wederom met vijf verdedigers tegen FC Utrecht. Volgens de trainer was dit de beste formatie en is er afgelopen week goed mee getraind. Ook geeft Van ‘t Schip nogmaals uitleg over de vrije dagen die hij gaf.

"We hebben donderdag twee keer in deze formatie getraind", vertelt de coach over de vijfmansdefensie van Ajax bij ESPN. "Dat hebben we daarna besproken met de jongens en ook zij waren hier comfortabel bij." Ajax speelt tegen FC Utrecht met Ahmetcan Kaplan, Devyne Rensch en Jorrel Hato in de defensie. Borna Sosa en Tristan Gooijer zullen als vleugelverdedigers opereren.

Afgelopen week ging het in de media veel over de vrije dagen die Van ‘t Schip aan zijn spelers gaf. Bij de fans was hier wat onvrede over, maar volgens de coach is het helemaal niet gek dat hij deze keuze heeft gemaakt. Sommige spelers kozen er wel voor om op eigen initiatief te trainen. "Het geeft aan dat die jongens aangevoeld hebben dat het nodig was voor hun. Zij hebben gebruik gemaakt van die vrije dag, maar dat heeft niks te maken met de basiself vandaag."

Van ‘t Schip koos om verschillende redenen voor een vrije dag. "Op maandag is altijd de hersteltraining en woensdag en donderdag is er gewoon heel hard getraind. In twee weken hadden we bijna geen vrije dag, dus je probeert naar die groep te kijken wat ze nodig hebben. Als iemand daar inzicht in heeft, dan ben ik het wel."