Verweij doet zegje na afwijzing: 'Hij is in niets een Ajax-trainer'

Verweij doet zegje na afwijzing: 'Hij is in niets een Ajax-trainer'

4 maart - 20:02 Laatste update: 21:40
57

Mike Verweij denkt niet dat Ron Jans bij Ajax past. De trainer van FC Utrecht stelde afgelopen weekend dat de Amsterdammers niet bij hem hoeven aan te kloppen.

"Jans vond het natuurlijk prachtig dat René van der Gijp zijn naam noemde als toekomstige trainer van Ajax", zegt Verweij, Ajax-watcher voor De Telegraaf, in de podcast Kick-Off. "Dat je dan toch gaat reageren. Toch even het moment aangrijpen..."

Wedden

Meer odds

Ajax moet richting volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. John van 't Schip gaat in principe per volgend seizoen een andere functie binnen de club bekleden. Jans liet zondag weten geen interesse te hebben in de rol als hoofdcoach van Ajax. "Ze hoeven mij niet te bellen. Als ze al contact zouden willen opnemen, dan hoeven ze dat niet te doen", zei Jans voor de camera van ESPN. Verweij ziet ook geen match tussen beide partijen. "Met alle respect voor zijn carrière, want hij heeft bij FC Utrecht en FC Twente goed gepresteerd, maar hij is verder in niets een Ajax-trainer."

Utrecht ging zondag met 2-0 onderuit in de Johan Cruijff Arena. Ajax kwam dankzij de overwinning op zeven punten afstand van de Domstedelingen.