Steijn vol ongeloof: 'Hij maakte indruk op Ajax-training, maar in het veld...'

Steijn vol ongeloof: 'Hij maakte indruk op Ajax-training, maar in het veld...'

5 maart - 07:09 Laatste update: 08:43
67

Aan de tafel van Rondo begrijpt men niet waarom Josip Sutalo bij Ajax niet uit de verf komt. "Het is echt een topspeler, hoe kan dat nou?", vraagt Youri Mulder zich af. 

"Wij hadden het er net over", begint Steijn over de Kroaat, terwijl hij naar tafelgenoot Giovanni van Bronckhorst kijkt. "We hebben hem gezien in de Nations League... Nou ja, vertel het zelf maar." Laatstgenoemde haakt gauw in. "Ik vond hem ook goed spelen. De finale ook, tegen Spanje." Marco van Basten mengt zich ook in de discussie. "Het scheelt enorm als hij mee kan doen met andere goede spelers of wanneer hij zelf de goede speler is en andere mensen mee moet nemen. Dat is een heel andere rol, hè."

Van Basten stelt dat de matige optredens van Sutalo veroorzaakt worden door een te hoog verwachtingspatroon. "Ik denk dat het een jongen is die best wel wat kan, maar er wordt nu leiderschap van hem verwacht. Dat kan hij niet, en dat maakt hem waarschijnlijk onzeker." Steijn: "Wij hebben hem zien trainen de eerste twee weken. Wij waren allemaal onder de indruk op dat moment. Maar toen wij hem zagen spelen, zagen we totaal iets anders."

De oud-trainer van Ajax wijst daarbij op het gebrek aan ervaring in de verdediging van Ajax. "Want wat heb je achter je? Een keeper van 21. Wat heb je naast je staan? Een back, Rensch, van 21 en Hato van 17." Youri Mulder wuift die argumenten weg. "Met Henderson ervoor wordt het ook niet veel beter."