Oranje Leeuwinnen kennen route naar EK: geen weerzien met Wiegman

Oranje Leeuwinnen kennen route naar EK: geen weerzien met Wiegman

5 maart - 13:46 Laatste update: 13:48
17

De Oranje Leeuwinnen kennen de tegenstanders richting het EK 2025. De ploeg van bondscoach Andries Jonker neemt het in de kwalificatiecylus op tegen Italië, Noorwegen en Finland.

In 2025 dient Zwitserland als strijdtoneel voor het EK voor vrouwen. De Oranje Leeuwinnen zaten bij de loting met Duitsland, Spanje en Frankrijk in Pot 1, waardoor die toplanden in elk geval ontlopen zouden worden. In Pot 2 zat het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman. Oranje en Engeland stonden in de Nations League nog tegenover elkaar, van een nieuw weerzien komt het niet. Italië kwam uit Pot 2 uit de koker.

De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor het EK 2025. In juli dit jaar is al bekend wie dat gaan worden. De EK-kwalificatiewedstrijden worden namelijk in april, mei en juli al afgewerkt. In het najaar worden er nog play-offs gespeeld. Dan worden de laatste zeven plekken weggegeven.

Oranje moet zich in april zien te herpakken na een teleurstellende laatste interlandperiode in februari. Door nederlagen tegen Spanje (3-0) en Duitsland (0-2) loopt de ploeg van Jonker de Olympische Spelen mis.