Fortuna-smaakmaker zet zinnen op vertrek: 'Speelt hier volgend seizoen niet meer'

Fortuna-smaakmaker zet zinnen op vertrek: 'Speelt hier volgend seizoen niet meer'

6 maart - 14:49
41

De kans dat Alen Halilovic volgend jaar nog bij Fortuna Sittard speelt, lijkt erg klein. Dat vertelt de technisch directeur van de Limburgers Américo Branco in gesprek met Voetbal International. De aanvallende middenvelder kon afgelopen winter al vertrekken bij Fortuna, maar hij mikt op een grotere competitie.

"Het contract met Alen is een paar maanden geleden automatisch met twee jaar verlengd, nadat hij een vastgesteld aantal wedstrijden had bereikt. Maar ik denk niet dat hij hier komend seizoen nog speelt", luidt de conclusie van Branco. Door het nieuwe contract van de Kroaat kan Fortuna wel een gelimiteerde afkoopsom vragen. "Er is behoorlijk wat interesse, ook uit de grote landen. Alen kan die stap hogerop aan, zonder twijfel."

Branco vertelt ook dat Halilovic deze winter al voor een aantrekkelijk avontuur had kunnen kiezen. "In januari had hij al kunnen vertrekken, naar een financieel paradijs. Maar zijn doel is om in de zomer naar een grote competitie te gaan en ik denk dat hem dat gaat lukken." Halilovic begon dit seizoen ijzersterk, maar zijn invloed en rendement is sinds de winterstop wat afgezwakt.

Aan het begin van dit seizoen oogste Halilovic dus veel lof, vooral van Rafael van der Vaart. De analist tipte de Kroaat bij Ajax. "Echt een rasvoetballer. En hij is nog steeds op te halen. Halilovic achter Brobbey en dan links Bergwijn en rechts Berghuis. Als ik het momenteel voor het zeggen had bij Ajax, zou ik hem meteen halen. Dat meen ik oprecht."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!