Van Dijk de hemel in geprezen: 'Een betere verdediger dan Haaland een spits is'

Van Dijk de hemel in geprezen: 'Een betere verdediger dan Haaland een spits is'

10 maart - 19:30 Laatste update: 19:34
56

Talloze media en ook analisten komen superlatieven tekort voor de wedstrijd die Virgil van Dijk tegen Manchester City speelde . De Nederlander was simpelweg soeverein. 'Kolossaal', omschrijft zijn club Liverpool het optreden van Van Dijk. 

Na de enorm intense voetbalstrijd is Liverpool-clublegende Jamie Carragher de eerste in het Engelse analistengilde die het optreden van Van Dijk uitlicht. "Ik denk dat de écht grote centrale verdedigers niet alleen hun eigen wedstrijd spelen, maar de gehele achterhoede controleren", zo vertelt hij bij Sky Sports, doelend op de Nederlander. "Ik denk oprecht dat Van Dijk een betere centrale verdediger is, dan dat Erling Haaland een spits is. Zó hoog schat ik hem in."

Ook Anfield Watch is enorm lyrisch. Het lokale medium beloont de Oranje-international met een 9. 'Hij was het slot op de deur bij Liverpool, iets wat tot uiting kwam toen hij Erling Haaland tot een slechte poging dreef.'

Een blik op de statistieken laat tevens zien dat Van Dijk tijdens Liverpool - City misschien wel de beste man van het veld was. De centrumverdediger verloor geen enkel luchtduel, iets wat sowieso pas voor het laatst in januari van dit jaar gebeurde. Daarnaast kwamen 97 van zijn 99 passes aan, won hij vier van zijn zeven grondduels en zette hij vier succesvolle tackles in. 

Een 9 krijgt Van Dijk ook van This is Anfield. 'De Nederlander had een aantal cruciale intercepties, was superieur in balbezit en had ook een aantal tackles waarbij zijn benen uit het niets leken te komen.'

Aké
Zijn landgenoot bij City, Nathan Aké, speelde een minder gelukkige wedstrijd. De linkspoot stond met een te korte pass terug op doelman Ederson aan de basis van de gelijkmaker van Liverpool, dat scoorde uit een strafschop. Manchester Evening News geeft hem nog wel een 6, maar laakt hem vanwege dat ene belangrijke moment. 'Een ziekenhuisbal', zo wordt zijn pass omschreven.