Speculatie over Barça-vertrek: 'Iedereen weet dat ik hier heel gelukkig ben'

Speculatie over Barça-vertrek: 'Iedereen weet dat ik hier heel gelukkig ben'

13 maart - 10:00 Laatste update: 11:55
18

De toekomst van Ronald Araujo bij FC Barcelona is nog altijd onzeker. De Uruguayaan is een zeer gewilde verdediger op de transfermarkt, maar hij voelt zich op zijn plek bij FC Barcelona. Desondanks is een vertrek nog altijd niet volledig uitgesloten.

"Mijn toekomst hangt af van de club", vertelt Araújo tegenover onder meer Sport na afloop van het met 3-1 gewonnen Champions League-duel met Napoli. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij FC Barcelona. "Iedereen weet dat ik hier bij Barça heel gelukkig ben. Ik ben Xavi heel dankbaar."

Afgelopen winter heeft Bayern München naar verluidt twee pogingen gedaan om Araújo los te weken bij FC Barcelona. Er werden bedragen van zeventig en negentig miljoen euro door de Spaanse club van tafel geveegd. De clubleiding heeft niet overwogen om de Uruguayaan te laten vertrekken, want ze zien in Araújo een belangrijke speler voor de toekomst. 

Naast de vragen over zijn toekomst ging Araújo in op de gewonnen wedstrijd tegen Napoli. "We zijn erg blij met het resultaat en met het vertoonde spel. We speelden een geweldige wedstrijd", aldus de verdediger, die ook erg te spreken is over de supporters. "De steun van onze fans was vanaf de eerste minuut erg belangrijk."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!