Feyenoord-target Rodríguez baalt: 'Deden er alles aan om mij te overtuigen'

Feyenoord-target Rodríguez baalt: 'Deden er alles aan om mij te overtuigen'

13 maart - 11:54 Laatste update: 17:24
13

Luciano Rodríguez had graag een stap naar het buitenland gemaakt afgelopen winter. Dat vertelt hij in gesprek met DSports Radio Argentina. De Uruguyaan zegt niet om welke deal het exact gaat, maar benoemt de Rotterdamse club wel. Naast Feyenoord, had ook River Plate vergaande interesse in Rodríguez. 

Feyenoord had Rodríguez afgelopen transferperiode graag overgenomen van Liverpool Montevideo. Het lukte de Rotterdammers uiteindelijk niet om de deal rond te krijgen. Rodríguez werd ook veelvuldig gelinkt aan een stap binnen Zuid-Amerika naar River Plate. "Ik zou graag een deal rond hebben zien komen", begint de aanvaller.

"Ik verkeerde in een lastige situatie. Ik was druk bezig in Venezuela met de kwalificaties voor de Olympische Spelen, terwijl ze er vanuit het buitenland (Argentinië en Nederland, red.) alles aan deden om mij te overtuigen." Rodríguez bevestigt de interesse van zowel Feyenoord als River Plate. "Ja, ik heb buiten Feyenoord ook gesproken met River Plate. Maar door omstandigheden kon een transfer niet van de grond komen."

"Er was ook een concrete mogelijkheid om in Nederland voor Feyenoord te spelen, maar de realiteit is dat ik River heel leuk vind, ook al zou spelen in Europa een mooie stap in mijn carrière zijn", vervolgt Rodríguez, die in het midden laat waar zijn voorkeur naar uitgaat. "Beide opties waren belangrijk, ik had beide transfers graag rond zien komen. Eén van de twee", besluit hij.