'Boosheid' door mogelijke Oranje-rentree Wijnaldum: Ze zijn boos op Koeman

'Boosheid' door mogelijke Oranje-rentree Wijnaldum: "Ze zijn boos op Koeman"

13 maart - 18:23
66

Ronald Koeman heeft voor 'boosheid' gezorgd door Georginio Wijnaldum op te nemen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Dat proeft Hans Kraay junior, die er regelmatig vragen over krijgt.

Koeman maakt aanstaande vrijdag de definitieve Oranje-selectie bekend voor de oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart). Eén van de kandidaten voor het middenveld is Wijnaldum. De middenvelder van Al Ettifaq - goed voor 90 interlands - werd negen maanden geleden voor het laatst opgeroepen. "Ik heb mensen om mij heen die boos worden", vertelt Kraay bij ESPN.

De analist en verslaggever geeft een voorbeeld. "Ik stond eergisteren bij een benzinepomp en er komt iemand naar mij toe: Het is ongelooflijk Hans, dat Wijnaldum er weer bij zit. Ik zeg: Waarom is dat ongelooflijk? En ook hier in het ESPN-gebouw hoor ik dat weleens. En ze zijn niet boos op mij, ze zijn boos op Koeman."

Toch begrijpt Kraay de keuze van Koeman. "Er zijn maar weinig nummers 10 die diepte hebben. Guus Til heeft diepte, maar die zit er niet bij. Daarnaast is Koeman loyaal. Samen met Memphis Depay is Wijnaldum bij zeventig procent van de goals betrokken geweest, in de vorige periode van Koeman. Koeman wil gewoon zien of Wijnaldum de fitheid heeft. En dan kan het maar zo zijn dat Wijnaldum van waarde is."