Kraay lyrisch over Frimpong: 'Jezus, ongelooflijk! Kun je bijna niet omheen'

Kraay lyrisch over Frimpong: 'Jezus, ongelooflijk! Kun je bijna niet omheen'

13 maart - 21:48
24

Hans Kraay jr. is lyrisch over Jeremie Frimpong en hoopt hem tijdens het EK in actie te zien voor Oranje. De analist van ESPN meent dat bondscoach Ronald Koeman nauwelijks nog om de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen heen kan, hoewel hij een geduchte concurrent heeft.

"Frimpong... Jezus! Het is ongelooflijk! Tien goals als wingback bij Bayer Leverkusen en negen assists. Hij is bij negentien goals betrokken", is Kraay bijzonder enthousiast bij ESPN. "Dus kun je daar bijna niet omheen, als je met wingbacks speelt. Daar kun je sowieso in de selectie niet omheen."

Frimpong heeft in het Nederlands elftal wel een geduchte concurrent met Denzel Dumfries. "Ik vind het altijd zó ongelooflijk zonde dat er altijd aan getwijfeld wordt. Hij is de nummer één back. En ook altijd mijn nummer één-wingback geweest", zegt Kraay over de verdediger van Inter. "Maar er zit er nu eentje in zijn nek te hijgen en Dumfries heeft maar 59 procent van de wedstrijden (van Inter, red.) in de basis gespeeld."

Kraay vindt het een lastige keuze en krijgt de vraag of de wingback het grootste hoofdpijndossier wordt van Koeman richting het EK. "Nee, het grootste hoofdpijndossier wordt het tweetal dat achter Brobbey gaat spelen. Als Brobbey speelt."