Van 't Schip reageert op Ajax-voorspelling Kieft: Wim heeft er verstand van, hè

Van 't Schip reageert op Ajax-voorspelling Kieft: "Wim heeft er verstand van, hè"

14 maart - 10:32
67

John van 't Schip probeert de verwachtingen rondom Ajax te temperen. De Amsterdammers spelen sinds enkele weken in een nieuw systeem en daar wordt volgens de trainer nog hard aan gespijkerd.

Het verschil tussen de Eredivisie-wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-2) en het Conference League-duel met Aston Villa (0-0) was enorm, zag ook Van 't Schip. "Dat komt onder andere door de frisheid en intensiteit. Evengoed kon je op 3-0 komen, maar dat gebeurt niet. Dan wordt het steeds lastiger. Als je in hoge intensiteit speelt, kun je het een ploeg als Fortuna moeilijk maken. Dat gebeurde te weinig. Daardoor kwamen zij meer in hun spel", geeft de Ajax-trainer aan bij Vandaag Inside.

Na de heenwedstrijd tegen Aston Villa dachten mensen dat het lek boven was, stelt verslaggeefster Noa Vahle. Dit bleek drie dagen later echter niet het geval. "Het is ook logisch", zegt Van 't Schip. "Mensen zijn enthousiast en zien een hele mooie wedstrijd. Dan krijg je bepaalde verwachtingen, maar zoals met alles kost ook dit tijd. We speelden drie keer eerder in dit nieuwe systeem. Na een drukke week is het weer allemaal anders. Morgen (donderdagavond, red.) moet het meer in elkaar passen en kloppen."

Ten slotte geeft Van 't Schip aan dat het een grote stunt zou zijn, mocht Ajax donderdag winnend van het veld afstappen in Engeland. Wim Kieft voorspelde in de studio een 0-2 overwinning voor Aston Villa. "Wim heeft er verstand van, hè", lacht de oefenmeester. "Je speelt tegen een hele goede ploeg. Ze willen iets goed gaan maken. Daar moeten we klaar voor zijn. We moeten zoveel mogelijk ons eigen spel spelen, wat we ook thuis hebben gedaan", besluit de Ajax-coach.