Mislintat-aankoop ging door diep dal bij seizoensopening: 'Echt een shitseizoen'

Mislintat-aankoop ging door diep dal bij seizoensopening: 'Echt een shitseizoen'

14 maart - 13:55 Laatste update: 14:41
26

Borna Sosa heeft het in zijn eerste half jaar bij Ajax erg zwaar gehad. De verdediger vertelt in AjaxLife openhartig over de beschuldigingen van belangenverstrengeling aan zijn adres en de vorm van de ploeg.

Sosa kwam afgelopen zomer naar Ajax, maar na een goede seizoensstart zag hij de ploeg en zichzelf steeds verder afzwakken. "Druk van supporters is er altijd wel, maar dit is tot op heden natuurlijk een shitseizoen. Normaal gesproken doorbreek je de negativiteit alleen door succes met een paar zeges op rij. Lukt dat niet, dan wordt elke wedstrijd zwaarder."

En zwaarder werd het voor de Kroaat, want hij was onderwerp van een groot onderzoek rond Sven Mislintat. De voormalig technisch directeur van Ajax zou Sosa hebben geadviseerd om over te stappen naar een voor de Duitser bekende zaakwaarnemer. "Toen ik kwam, belandde ik al snel in een neerwaartse spiraal. Ik begon goed, maar nadat Mislintat werd ontslagen en de beschuldigingen rondom belangenverstrengeling bij mijn transfer gingen spelen, verdween ik voor mijn gevoel ook uit beeld."

Sosa is nu weer regelmatig basisspeler en maakt indruk met zijn aanvalsspel en daar verdient John van ‘t Schip volgens de Kroaat wel een pluim voor. "Met de komst van Van ’t Schip hebben we de slechte seizoenstart een beter vervolg kunnen geven. Hij managet de groep goed. Als je gaat restaureren, moet je honderd procent overtuigd zijn van de keuze voor een trainer, want die moet het restauratieproces van het elftal dagelijks begeleiden."