Perez lyrisch over 'fantastisch' Feyenoord, Deen roemt 'kwaliteitskwartet'

Perez lyrisch over 'fantastisch' Feyenoord, Deen roemt 'kwaliteitskwartet'

18 maart - 15:14
94

Feyenoord won zondag met de hakken over de sloot bij sc Heerenveen, maar Kenneth Perez is lyrisch. Volgens de Deense analist speelde de ploeg van coach Arne Slot ijzersterk. Hij roemt onder meer een 'kwaliteitskwartet' van de Rotterdammers.

"Fantastisch, ik vond Feyenoord écht goed spelen. Écht heel goed. Ze hadden ongelooflijk veel pech, en Heerenveen ongelooflijk veel geluk dat zij twee keer scoorden", begint Perez bij Dit was het Weekend op ESPN. "Feyenoord speelde heel goed, onder heel moeilijke omstandigheden, in heel kleine ruimtes. Het geduld dat zij blijven uitoefenen, ik kan daar wel van genieten. Ze bleven voetballen, het was niet haastig."

"Een aantal spelers beviel mij uitstekend", vervolgt Perez, die Lutsharel Geertruida, David Hancko, Mats Wieffer en Quinten Timber stuk voor stuk ‘heel goed’ vond en omschrijft als het ‘kwaliteitskwartet’ van Feyenoord. "Timber is tussen de linies zó goed in de kleine ruimte. Weet je hoe moeilijk dat is?", stelt de voormalig aanvaller van AZ, Ajax, PSV en FC Twente. "Ik zag echt met verbazing te kijken dat dit eventueel 2-2 zou worden, of zelfs 2-1 voor Heerenveen. Dat waren toevalstreffers. Ik vond Feyenoord echt heel goed, het viel alleen net niet lekker."

Daar sluit Vink zich volmondig bij aan. "Eigenlijk doet Feyenoord helemaal niets verkeerd", analyseert hij de Friese openingstreffer. "Ze hebben gewoon een ploeg die bereid is om te werken. Het was gewoon een misverstand. Bij de 2-1 hebben ze ook genoeg mensen achter de bal. Dit gebeurt ze niet drie keer in een seizoen. Wat Kenneth zei, Feyenoord speelde echt fantastisch. Ze blijven voetballen."

Naast het kwaliteitskwartet van Perez zet Vink nog een andere speler in het zonnetje. "Ik vond Luka Ivanusec fantastisch, dat wil ik ook wel gezegd hebben. Die indraaiende ballen van hem, met zo veel gevoel."