'Comeback Ajax indrukwekkend, alle aanvallen gingen via Akpom'

'Comeback Ajax indrukwekkend, alle aanvallen gingen via Akpom'

18 maart - 16:08
71

Karim El Ahmadi ziet dat Chuba Akpom van grote waarde is voor Ajax. De 28-jarige schaduwspits viel zondag in tegen Sparta en leidde de Amsterdammers alsnog naar een punt met een doelpunt en een assist.

"Ik vond de comeback van Ajax, aan de hand van Chuba Akpom, indrukwekkend om te zien", zegt El Ahmadi tegen ESPN. De ploeg van coach John van 't Schip knokte zich op Het Kasteel terug van een 2-0 achterstand. De Engelsman tekende met het hoofd voor de aansluitingstreffer en bediende in de slotfase Steven Bergwijn na een goede actie.

"Natuurlijk waren zijn goal en assist belangrijk, maar hij brengt zoveel energie in de ploeg, iets wat ze echt misten tot dat moment", is El Ahmadi lovend over Akpom. "Alle aanvallen gingen via hem. Hij is natuurlijk in de kleine ruimte niet zo goed en hij is niet zo balvast als Brobbey, daarom speelt hij ook niet in de basis denk ik. Ik zeg ook niet dat hij nu gelijk in de basis moet, maar als supersub is hij ontzettend bruikbaar. Zeker als je wat opportunistischer gaat spelen en veel voorzetten geeft."

Akpom speelde dit seizoen achttien Eredivisie-duels, waarvan slechts vier als basiskracht. Hij scoorde zeven keer en gaf één assist.