Reijnders kan het in Milaan goed vinden met wereldkampioen: 'Dollen vaak'

Reijnders kan het in Milaan goed vinden met wereldkampioen: 'Dollen vaak'

20 maart - 13:45
21

Met een transfer naar AC Milan is de carrière van Tijjani Reijnders in een stroomversnelling geraakt. De zesvoudig Nederlands international lijkt desalniettemin gewend te raken aan het leven bij een historische topclub.

Reijnders is de zeventiende Nederlander met een contract bij AC Milan. Met namen als Ruud Gullit, Marco van Basten en Clarence Seedorf staat de oud-AZ'er daarmee in een illuster rijtje.

Het rijden door het Italiaanse landschap van zijn huis naar het trainingscomplex van AC Milan went snel, vertelt Reijnders in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De bergen blijven mooi, maar de foto’s van Van Basten, Gullit en Rijkaard aan de muur vallen al minder op. Het wordt misschien wel een beetje als bij AZ trainen, dagelijkse kost", zegt de middenvelder.

In Alkmaar speelt echter geen wereldkampioen als Oliver Giroud. "Juist met hem ga ik goed om. We dollen elkaar best vaak", lacht Reijnders. Ondanks de cultuurverschillen voelt de Nederlander aan dat hij afgelopen zomer de juiste stap heeft gemaakt. "Ik spreek nog geen Italiaans, maar ga met iedereen goed om. Ik ben wel geaccepteerd, geloof ik."