Van der Gijp ziet beelden van 'voorbeeld': 'Hij vindt niets leuker dan trainen'

Van der Gijp ziet beelden van 'voorbeeld': 'Hij vindt niets leuker dan trainen'

22 maart - 09:35
8

René van der Gijp vindt het geweldig voor Dick Advocaat dat hij weer trainer is bij de nationale ploeg van Curaçao. De analist kijkt met een grote glimlach naar de beelden van de coach en noemt hem ‘een voorbeeld voor velen’.

"Dit is toch aandoenlijk", zegt Van der Gijp over Advocaat bij Vandaag Inside. "Ik heb hier vanmiddag over na zitten denken en ik zag hem bezig. Die man kan alles kopen. Een vliegtuig, een huis in Ibiza, een huis in Mallorca, een flat in Miami en een boot in de Middellandse zee. Alleen het enige wat die man wil is in zijn trainingspak en voetbalschoenen langs het veld staan. Daar wordt hij intens gelukkig van."

Volgens Van der Gijp moeten Nederlandse coaches wat vaker naar het plezier van Advocaat kijken. "Hij heeft het in Dubai geprobeerd en appartementen gekocht in Spanje, maar hij vindt niets leuker dan trainen. Heerlijk toch. Casper van Eijck (dokter bij Curaçao) zei ook dat ze het vreselijk naar hun zin hebben allemaal. Die gasten trainen graag en zijn zo aardig en gezellig. Ze hebben nog geen één keer geklaagd. Advocaat is een voorbeeld voor iedereen."