Van der Vaart en Van Hooijdonk watertanden: 'Een absolute basisspeler van Oranje'

Van der Vaart en Van Hooijdonk watertanden: 'Een absolute basisspeler van Oranje'

22 maart - 20:43
10

Rafael van der Vaart is enorm te spreken over Tijjani Reijnders. Volgens de analist is de middenvelder van AC Milan niet meer weg te denken uit de ideale basiself van het Nederlandse elftal. 

"Geweldig", begint Van der Vaart vrijdagavond zijn Reijnders-lofzang. "Hij is zoveel sterker geworden, lijkt het wel. Tegen Frankrijk, de absolute top van de wereld, vond ik hem zo ongelooflijk goed spelen", blikt de NOS-analist terug. "Niet van de bal te krijgen, de zestien in, echt een middenvelder van deze tijd. Ik vond het een verademing om naar te kijken. Bij AZ was het al zo, maar dat je zo'n stap maakt naar zo'n grote club, en dan altijd speelt en belangrijk bent..."

Reijnders vormt tegen Schotland een middenveld met Mats Wieffer en de vooruitgeschoven Georginio Wijnaldum. Dat de oud-speler van AZ zo snel een zekerheidje is geworden in de opstelling van bondscoach Ronald Koeman, vindt ook Pierre van Hooijdonk bijzonder. "Hij is gewoon een absolute basisspeler van het Nederlands elftal. Daar twijfelt niemand meer aan. Hij kan op elke positie op het middenveld uit de voeten. Hij is de beste allrounder van al onze middenvelders."