'Kroes denkt dat de rvc hem eruit gewerkt heeft, hij ziet het als politiek spel'

'Kroes denkt dat de rvc hem eruit gewerkt heeft, hij ziet het als politiek spel'

2 april - 12:50 Laatste update: 15:01
177

Mike Verweij heeft Alex Kroes om een korte reactie gevraagd na zijn schorsing bij Ajax. De algemeen directeur van de Amsterdammers gaf al een statement via LinkedIn, maar in gesprek met de journalist zou hij dieper op de materie zijn ingegaan.

Via LinkedIn gaf Kroes vooral uitleg over de aandelen die hij had gekocht. Volgens hem was dit allang bekend bij de raad van commissarissen, maar is daar lange tijd niets van gezegd. Na vragen van media en andere stakeholders, zou hierop geacteerd zijn door hem te schorsen. De rvc zou aangegeven hebben geen vertrouwen meer te hebben in Kroes en wil de samenwerking dan ook definitief stopzetten. 

In gesprek met Verweij zou Kroes verder in zijn gegaan op de reden achter de schorsing. De journalist vertelt in Kick-Off de podcast van De Telegraaf over zijn gesprek met de algemeen directeur. "Kroes ziet dit allemaal als een politiek spel. Dat hij expres naar buiten is gewerkt door de RvC. Mogelijk omdat zij niet mee wilden gaan met zijn hervormingen."

Kroes gaf wel aan dat hij de beslissing van Ajax gaat aanvechten bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Verweij denkt echter dat er sowieso geen toekomst meer is voor de algemeen directeur in Amsterdam. "Zelfs als Kroes deze zaak wint, vraag ik me af of er een toekomst voor hem is bij Ajax. Het lijkt me dat het klaar is voor hem. Ajax moet echt snel op zoek gaan naar een puinruimer."

Bekijk de #DoneDeal-special over de breuk tussen Ajax en Alex Kroes!