Geen Oranje-discussie: 'Absolute buitencategorie, ook beter dan Bijlow'

Geen Oranje-discussie: 'Absolute buitencategorie, ook beter dan Bijlow'

6 april - 07:35 Laatste update: 08:33
71

Sjoerd Mossou begrijpt niets van de discussie wie er onder de lat moet staan bij het Nederlands elftal. Voor de Algemeen Dagblad-verslaggever is Bart Verbruggen de onbetwiste nummer één van Oranje voor het EK en de toekomst.

Verbruggen is momenteel in een concurrentiestrijd verwikkeld met Mark Flekken, mede doordat Justin Bijlow nog geblesseerd is. "Natuurlijk is Bijlow ook een goede keeper en Flekken ook, maar Verbruggen heeft gewoon alles. Hij is ook beter dan Bijlow", reageert Mossou op de discussie in het ESPN-programma De Voetbalkantine.

"Ik heb nog steeds de indruk dat mensen in Nederland niet helemaal in de gaten hebben dat we hier te maken hebben met de absolute buitencategorie", gaat Mossou verder. "Dan wordt er gezegd dat hij bij Brighton niet alles keept. Dat doen ze bewust, omdat hij pas 21 jaar is en vorig jaar nog in de Belgische competitie speelde. Maar dit wordt gewoon de eerste keeper hoor, als hij niet verkocht wordt aan een veel grotere club."

Verbruggen maakte onlangs een sterke indruk in de oefeninterland van Oranje tegen Duitsland. Datzelfde gold enkele dagen eerder voor Flekken tegen Schotland. Ook Marco Bizot maakte deel uit van de selectie van bondscoach Ronald Koeman, maar hij kreeg geen speeltijd.