De Mos voorziet Ajax van trainersadvies: 'Een toptrainer in wording'

De Mos voorziet Ajax van trainersadvies: 'Een toptrainer in wording'

7 april - 07:57 Laatste update: 07:59
46

Aad de Mos denkt dat Ajax er goed aan zou doen om Dick Schreuder aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. De Amsterdamse club is op zoek naar een opvolger voor interim-trainer John van 't Schip, die na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk verdergaat in een andere rol bij Ajax.

"Het moet iemand zijn die het moderne voetbal laat zien. Van deze tijd", begint De Mos in gesprek met Sportnieuws.nl. Hij ziet in Schreuder een goede kandidaat voor de trainersvacature bij Ajax. "Die volg ik enorm bij CD Castellón (op het derde niveau in Spanje, red.). Die heeft het al laten zien bij PEC Zwolle en laat het nu weer zien. Hij staat ruim bovenaan met hetzelfde soort voetbal."

Wedden

Meer odds

Desalniettemin verwacht De Mos niet dat Schreuder aan het werk gaat in Amsterdam. "Die jongen heeft één ding tegen, helaas, en dat is dat hij Schreuder heet", doelt de analist op Dicks broer Alfred Schreuder, die vorig seizoen werd ontslagen bij Ajax na een mindere periode. "Dat neemt niet weg dat hij (Dick, red.) een toptrainer in wording is. Als ik technisch directeur was dan haalde ik direct Dick Schreuder, want dat is ook een jongen die het in zijn vingers heeft. Hij zou het ook bij Ajax kunnen laten zien."

Schreuder liet in de zomer van 2023 PEC Zwolle achter zich voor een avontuur in Spanje bij CD Castellón. Op het derde niveau in Spanje staat de club onder leiding van de oefenmeester op de eerste plaats met 69 punten uit 31 wedstrijden. Ze zijn hard op weg naar het kampioenschap en bovendien promotie naar de Ségunda, de op een na hoogste Spaanse competitie.