Van der Vaart breekt lans voor Kroes: 'Ik haat het woord 'moreel kompas' bijna'

Van der Vaart breekt lans voor Kroes: 'Ik haat het woord 'moreel kompas' bijna'

8 april - 00:01
108

Rafael van der Vaart heeft bij Studio Voetbal een lans gebroken voor Alex Kroes. De geschorste algemeen directeur is volgens de oud-voetballer nog steeds de aangewezen persoon om Ajax uit de ellende te helpen.

"Ik heb hier geen verstand van, maar volgens mij heeft hij geen moord gepleegd", begint Van der Vaart aan de talkshowtafel. "Ik haat het woord 'moreel kompas' bijna. Ik wil dat mijn club weer uit de shit komt en ik denk nog steeds dat hij daar de juiste persoon voor is. Als het niet kan, kan het niet, maar ik hoop dat het allemaal meevalt."

Kroes verwierf ruim 17.000 aandelen, een week voor zijn Ajax-aanstelling in augustus 2023 werd bekrachtigd. Toen dat uitlekte, schorste de raad van commissarissen schorste hem op verdenking van handel met voorkennis.

Sinds de schorsing staan de raad van commissarissen onder leiding van Michael van Praag en Kroes lijnrecht tegenover elkaar. Volgens Van Praag is er geen weg meer terug, terwijl Kroes zijn voorgenomen ontslag wil aanvechten. Hij zegt alleen maar goede intenties te hebben gehad.