Nieuwe domper voor Malen: ontbreekt in selectie voor Champions League-duel

Nieuwe domper voor Malen: ontbreekt in selectie voor Champions League-duel

9 april - 11:30
7

Een nieuwe domper voor Donyell Malen: het Champions League-duel met Atlético Madrid komt te vroeg voor de Oranje-international. De 25-jarige aanvaller is niet op tijd hersteld van zijn dijbeenblessure en zodoende blijft hij achter in Duitsland.

Malen is door Borussia Dortmund niet opgenomen in de selectie voor de wedstrijd met Atlético Madrid. Dit is een aderlating voor de Duitse club, want de aanvaller was dit seizoen goed voor dertien doelpunten in alle competities. Hij moest ook de Bundesliga-toppers met Bayern München (2-0 winst) en VfB Stuttgart (0-1 verlies) aan zich voorbij laten gaan.

Eind maart sloeg het noodlot toe voor Malen tijdens de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Duitsland. Hij kwam niet ongeschonden uit die strijd en is nog altijd niet beschikbaar voor Borussia Dortmund-trainer Edin Terzić. Ian Maatsen behoort wel tot de selectie van de Duitse club, terwijl Memphis Depay bij Atlético Madrid ontbreekt.

Het heenduel in de kwartfinale van de Champions League tussen Atlético Madrid en Borussia Dortmund staat op het programma voor woensdagavond 21.00 uur. De return wordt afgewerkt op dinsdag 16 april. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: