Derksen geen fan van directe Mislintat-benadering: 'Dit is cowboyjournalistiek'

Derksen geen fan van directe Mislintat-benadering: 'Dit is cowboyjournalistiek'

12 april - 23:43
22

Johan Derksen is geen fan van de manier waarop De Telegraaf deze week Sven Mislintat confronteerde. Journalisten van de krant zochten de bij Ajax vertrokken technisch directeur op in Duitsland om hem over het een en ander te bevragen. 

"Dit is privé hier, het is heel irritant wat jullie doen", zei Mislintat hij in gesprek met verslaggevers van de krant. "Ik hoef geen antwoord te geven. KPMG gaf de antwoorden", doelde de Duitser op het omstreden rapport, dat zijn handelen grotendeels vrijpleitte. 

Derksen zet vrijdagavond bij Vandaag Inside zijn vraagtekens achter de journalistieke handelswijze van De Telegraaf. "Dit kan niet. Als je die man om een interview vraagt, maak je een afspraak. Dan heb je een gesprek. Dit vind ik van die cowboyjournalistiek. Dit is wat Boulevard (RTL) en Shownieuws doen. Achter mensen aanrennen."

Mislintat beschuldigde De Telegraaf ook nog van imagoschade. "De enige die mijn reputatie kapot heeft gemaakt, is één van jouw collega's. Jouw krant heeft een dief in de nacht van mij gemaakt, Jouw krant, één van jouw collega's."