'Snelle promotie voor hoofdscout Kelvin de Lang (43) bij Ajax'

'Snelle promotie voor hoofdscout Kelvin de Lang (43) bij Ajax'

13 april - 09:04
152

Kelvin de Lang maakt promotie bij Ajax. Het voornemen van de Amsterdamse club is om de 43-jarige hoofdscout verder te laten gaan als technisch manager, meldt Voetbal International. Samen met directeur voetbal Marijn Beuker moet hij Ajax door de transferzomer loodsen.

De Lang kwam in augustus over van Manchester City en na het ontslag van directeur voetbalzaken Sven Mislintat nam hij al enige tijd de honneurs waar. Zo verhuurde hij Georges Mikautadze in januari aan FC Metz en speelde hij een vooraanstaande rol in de komst van Jordan Henderson. Ook bracht hij de contractbesprekingen met Jorrel Hato tot een goed einde.

Ajax richtte de pijlen aanvankelijk op Christopher Vivell als nieuwe directeur transfers. Door de schorsing van Alex Kroes is de komst van de Duitser echter van de baan, aldus VI. De Lang moet als technisch manager nu in het gat springen. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de gesprekken met spelers. Zo praat Ajax met Kristian Hlynsson over een nieuw contract (nu nog tot 2026), maar loopt de verbintenis van Devyne Rensch volgend jaar al af. De club wil verlengen met de verdediger, zodat hij straks niet transfervrij vertrekt.

De aanstelling van een nieuwe trainer, wat de hoogste prioriteit geniet binnen Ajax, valt overigens met name onder het takenpakket van Beuker. Zowel de directeur voetbal als de beoogde technisch manager worden op de achtergrond gesteund door adviseur Louis van Gaal en commissaris Danny Blind.