Van Hanegem waarschuwt Feyenoord voor vier NEC-uitblinkers: 'Potverdikkie...'

Van Hanegem waarschuwt Feyenoord voor vier NEC-uitblinkers: 'Potverdikkie...'

21 april - 14:12 Laatste update: 14:36
45

Feyenoord is de favoriet in de finale van de KNVB Beker, maar Willem van Hanegem is er niet helemaal gerust op. NEC heeft volgens De Kromme een niet te onderschatten ploeg.

Van Hanegem kijkt uit naar de eindstrijd in De Kuip, die om 18.00 uur van start gaat. Helemaal zeker van zijn zaak is hij niet. "Nou, NEC is toch gewoon een vervelende ploeg om tegen te spelen. En dan bedenk ik me: het zal toch potverdikkie niet waar zijn dat je niet wint?", zegt hij in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

Het is voor Van Hanegem afwachten hoe NEC aangepakt gaat worden door Feyenoord, dat volgens hem 'een redelijk tot aardig elftal' heeft. Hij memoreert de ontmoeting van eerder dit jaar De Kuip. "Toen had het in de rust al 4-0 moeten staan, maar in de tweede helft gaven we het helemaal uit handen en werd het 2-2. En toen kon Feyenoord de wedstrijd ook nog gewoon verliezen, hè. Dat bedoel ik dus ook met vervelend om tegen te spelen, bij NEC..."

"Het is ook zeker geen ploeg die loopt te schoppen, maar is gewoon lastig te bespelen", stelt Van Hanegem. "Een elftal ook met een geweldige keeper (Jasper Cillessen, red.) maar ook spelers als Tjaronn Chery, Dirk Proper en Philippe Sandler kunnen me bekoren."