Perez: 'Gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Perez: 'Gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

29 april - 08:46
96

Kenneth Perez is verrast door de terugkeer van Alex Kroes bij Ajax. De vijftigjarige bestuurder stemde in met een rol als titulair technisch directeur, nadat hij als algemeen directeur op hardhandige wijze werd geschorst.

Michael van Praag was zeer kritisch op Kroes, die verdacht wordt van handel met voorkennis in het aandeel Ajax. Onder druk zwichtte de voorzitter van de raad van commissarissen echter, waardoor de directeur alsnog bij Ajax aan de slag kan.

"Ik vind het opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen, terwijl de mensen met wie je nu weer gaat samenwerken – de rvc – zó graag van je af wilden en je eruit wilden sturen", reageert Perez bij Dit was het Weekend van ESPN. "Om dan toch terug te komen… Ik vind het gek van hem. Ik dacht echt dat hij karakter had. Hij wilde het rapport over Sven Mislintat niet zomaar ondertekenen."

Perez snapt dat Kroes de club toch uit het slop wil trekken. "Maar je gaat met mensen samenwerken die bijna trots voor de camera stonden te vertellen dat hij eruit moest vanwege crimineel gedrag. Dat zijn wel de mensen aan wie je nu verantwoording moet afleggen. Ik vind het bijzonder dat hij het toch gaat doen", aldus Perez.