AD: kans groter dat Ajax Potter niet dan wél presenteert als nieuwe trainer

AD: kans groter dat Ajax Potter niet dan wél presenteert als nieuwe trainer

8 mei - 07:15 Laatste update: 07:39
89

Ingewijden bij Ajax achten de kans groter dat de Amsterdammers deze maand niet in zee gaan met Graham Potter, dan wél. Dat nieuws meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend. 

Het is al een tijdje bekend dat Ajax de momenteel clubloze Potter op het oog heeft. De club en oud-trainer van onder meer Brighton en Chelsea keken aanvankelijk tegen een behoorlijk gat tussen vraag en aanbod aan. 

Dat gat is in de onderhandelingen van de voorbije weken al flink gedicht, maar zeker nog niet overbrugd. 'Ingewijden achten de kans nog steeds groter dat Kroes deze maand de oud-trainer van Brighton en Chelsea niet dan wél presenteert in de Johan Cruijff Arena', aldus het AD. 

Dat ziet de clubleiding van Ajax niet los van de gesprekken die het heeft gehad met de minder ervaren, maar tegelijkertijd wel goedkopere kandidaat: Nice-trainer Francesco Farioli. Op de burelen in de Johan Cruijff ArenA is men de laatste weken overtuigd geraakt van de pas 35-jarige Italiaan, 'over wie binnen Ajax minder twijfels bestaan om een deal te bereiken.'

De laatste stand van zaken is dat Potter, samen met zijn zaakwaarnemer John Morris, een nieuw tegenvoorstel voorbereiden om titulair technisch directeur Alex Kroes overstag te laten gaan.