Van der Vaart: 'Hij is naast Van Dijk de allerbeste verdediger voor Oranje'

Van der Vaart: 'Hij is naast Van Dijk de allerbeste verdediger voor Oranje'

8 mei - 21:20 Laatste update: 21:28
1

Rafael van der Vaart noemt Matthijs de Ligt 'de allerbeste verdediger' naast Virgil van Dijk. Volgens de oud-prof en analist moet Ronald Koeman de mandekker van Bayern München altijd opstellen op het EK.

"Ik vind De Ligt een geweldenaar, met Eric Dier samen", begint Ronald de Boer het gesprek. "Kim Min-Jae is geen pannenkoek natuurlijk, maar De Ligt is in mijn ogen iets beter. Sneller, en kan ook beter koppen en dus is hij met standaardsituaties beter." Dat de Zuid-Koreaan in de heenwedstrijd een slechte wedstrijd speelde, kan De Boer hem niet kwalijk nemen. "Dat zou in mijn ogen iedereen kunnen gebeuren als je tegen Vinicius speelt. Al was die penalty gewoon dom. Als je dit gaat doen..."

De Boer noemt het positief voor de EK-kansen van De Ligt dat hij woensdag speelt voor Bayern München tegen Real Madrid. "Het is heerlijk voor het Nederlands elftal dat hij gewoon speelt in de halve finale van de Champions League." 

Van der Vaart haakt snel in. "Ik vind trouwens wel dat als De Ligt deze wedstrijden goed doorkomt, dat hij de gewoon allerbeste is naast Virgil van Dijk. Maakt geen reet uit in wat voor formatie, gewoon spelen."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: