'Koeman heeft mij min of meer gezegd dat ik achter Frenkie zit voor het EK'

'Koeman heeft mij min of meer gezegd dat ik achter Frenkie zit voor het EK'

9 mei - 08:12
163

De kans is klein dat Jerdy Schouten en Joey Veerman, een onomstreden duo bij PSV, op het EK een koppel vormen op het middenveld bij het Nederlands elftal. Veerman vertelt in gesprek met Voetbal International wat hij van bondscoach Ronald Koeman te horen gekregen heeft.

Het ligt in de lijn der verwachting dat zowel Veerman als Schouten meegaat naar het eindtoernooi in Duitsland. "Ik weet zeker dat Joey en ik geen flater zullen slaan als de bondscoach ons als duo op het middenveld zet", stelt Schouten. "Maar er is bij het Nederlands elftal natuurlijk wel een speler die terecht onomstreden is", doelt hij op Frenkie de Jong.

"En de bondscoach heeft tegen mij al min of meer gezegd dat ik achter Frenkie de Jong zit", onthult Veerman. "Als hij niet speelt, kom ik in beeld. Dus concurreer ik niet met Jerdy, die natuurlijk mikt op de plek naast Frenkie." 

Het duo denkt dat Oranje hoge ogen kan gooien op het EK. "Ik vind dat het Nederlands elftal altijd moet uitspreken voor de titel te gaan", aldus Schouten. "Als we in de weken voor het EK het systeem er echt goed inrammen, dan kunnen we samen echt mooie dingen bereiken", vult Veerman aan.