'Voormalig PSV'er moet 93 miljoen kosten: United en Spurs liggen op de loer'

'Voormalig PSV'er moet 93 miljoen kosten: United en Spurs liggen op de loer'

9 mei - 10:51 Laatste update: 10 mei - 20:03
59

Jarrad Branthwaite is bezig aan een stormachtige ontwikkeling bij Everton en dat leidt tot interesse van verschillende topclubs. De centrale verdediger kwam vorig seizoen nog op huurbasis uit voor PSV, maar heeft zich dit jaar in de kijker gespeeld bij de top van de Premier League.

Volgens The Standard zouden Manchester United en Tottenham Hotspur de 21-jarige Branthwaite op de korrel hebben. Hij zou zijn getipt om de stap te maken naar een topclub in Engeland komende zomer, maar daar wil Everton een stokje voor steken. Branthwaite zou zelf wel oren hebben naar een vertrek uit Liverpool.

Naar verluidt moet de oud-PSV'er maar liefst tachtig miljoen pond opleveren, wat neerkomt op zo'n 93 miljoen euro. Everton nam hem in 2020 voor ruim één miljoen euro over van Carlisle United. Branthwaite heeft nog een contract tot medio 2027 bij The Toffees, waardoor geïnteresseerde clubs diep in de buidel moeten tasten.

Volgens verschillende Engelse media zou Everton überhaupt niet mee willen werken aan een transfer. Branthwaite werd dit jaar voor het eerst opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg, maar wacht nog op zijn debuut. De kans lijkt aanwezig dat bondscoach Gareth Southgate hem mee zal nemen naar het EK in Duitsland.