Barça verlengt met toptalent, nieuwe afkoopsom van 500 miljoen

Barça verlengt met toptalent, nieuwe afkoopsom van 500 miljoen

9 mei - 15:15
49

FC Barcelona heeft toptalent Pau Cubarsí langer aan zich gebonden. De zeventienjarige verdediger ligt nu tot medio 2027 vast, maakt de La Liga-topclub bekend. Daarnaast is er een enorme afkoopclausule in het contract opgenomen.

De oude verbintenis van Cubarsí liep nog door tot medio 2026, maar deed geen recht meer aan zijn status. De jonge mandekker is uitgegroeid tot basisspeler bij Barça en is zelfs al Spaans international. Bovendien wilden de Catalanen maar wat graag af van de afkoopsom van tien miljoen euro. Geïnteresseerde clubs moeten vanaf heden liefst vijfhonderd miljoen euro op tafel leggen.

Cubarsí maakt een stormachtige ontwikkeling door sinds hij van Xavi de kans kreeg in het eerste elftal. Het toptalent is doorgaans een vaste waarde, naast Ronald Araújo. Ondanks zijn goedkope clausule overwoog hij geen moment te vertrekken. "Het was van kleins af aan mijn droom om voor Barça te spelen. Dat ik als Culé kan verlengen bij Barça, is het beste wat mij kan overkomen." Doordat hij nog geen achttien is, mag hij 'slechts' voor drie jaar tekenen.

Samen met spelers als Gaví, Lamine Yamal en Alejandro Baldé vormt Cubarsí het gezicht van een nieuwe generatie toptalenten van La Masía, de befaamde jeugdopleiding van Barcelona.