Slecht nieuws voor Real en Frankrijk: 'Champions League-finale én EK onzeker'

Slecht nieuws voor Real en Frankrijk: 'Champions League-finale én EK onzeker'

9 mei - 15:35
21

Voor Aurélien Tchouaméni dreigt het seizoen te eindigen in een grote teleurstelling. De middenvelder van Real Madrid en Frankrijk heeft opnieuw een voetblessure opgelopen, maakt de Koninklijke donderdag bekend.

'Na de tests die door de medische staf zijn uitgevoerd, is bij Tchouaméni een ​​stressblessure aan zijn linkervoet vastgesteld', schrijft Real. De duur van zijn herstel is nog niet bekend, maar media als L'Équipe en MARCA houden rekening met het ergste. De Spaanse sportkrant weet dat de 24-jarige middenvelder eerder dit seizoen liefst 47 dagen was uitgeschakeld, met een blessure aan dezelfde voet. Ook het Franse medium houdt rekening met een absentie van een maand.

Daardoor moet Tchouaméni in ieder geval vrezen voor zijn deelname aan de Champions League-finale op 1 juni. Maar ook het EK zou op de tocht staan, waarschuwt L'Équipe. In de groepsfase neemt Frankrijk het onder meer op tegen het Nederlands elftal. Eerder zag bondscoach Didier Deschamps van Les Bleus met Lucas Hernández al een vaste waarde wegvallen.

Tchouaméni stond woensdag nog in de basis bij Real in de Champions League-kraker tegen Bayern München. Na zeventig minuten ging hij met pijntjes naar de kant. De Fransman is regelmatig basisspeler bij de Spaanse grootmacht. Hij speelde dit seizoen 38 officiële duels.