Lukkien gooit olie op het vuur: 'Bij Roda terug in hun holletje gekropen'

Lukkien gooit olie op het vuur: 'Bij Roda terug in hun holletje gekropen'

9 mei - 17:59
123

FC Groningen-trainer Dick Lukkien heeft olie op het vuur gegooid voor het beslissende duel met Roda JC om promotie naar de Eredivisie. Hij oordeelt dat de Limburgers weer 'in hun holletje zijn gekropen'.

De verhoudingen staan op scherp in aanloop naar de cruciale clash in de Euroborg van vrijdag. Zo beschuldigen fans van Groningen en Roda elkaar over en weer van arbitrale voordelen de afgelopen weken. "Dat er aan beide kanten dingen ontstaan waarbij je elkaar van dingen beticht, is logisch in deze concurrentiestrijd", reageert Lukkien op de persconferentie, geciteerd door ESPN.

De Groningen-trainer doet geen moeite om de boel te sussen. Hij meent dat Roda geen recht van klagen heeft en wijst onder meer op Matisse Didden, die in het duel met SC Cambuur een bal met zijn handen over de achterlijn gleed. Dat ontging de arbitrage. "De Roda-fans zijn vorige week weer in hun holletje gekropen, toen Didden dacht dat hij aan het waterpoloën was", meent Lukkien. "Dingen gebeuren over en weer."

Lukkien merkt dat het promotieduel leeft in Groningen. "Overal waar je komt, word je erop aangesproken", stelt hij. Bij de afsluitende training waren naar schatting zo'n tweeduizend supporters aanwezig. FC Groningen moet winnen om in navolging van Willem II te promoveren naar de Eredivisie. De bezoekers uit Kerkrade hebben aan een gelijkspel genoeg.