Kieft twijfelt aan Ajacied: 'De vraag of hij in topcompetitie overeind blijft'

Kieft twijfelt aan Ajacied: 'De vraag of hij in topcompetitie overeind blijft'

10 mei - 20:03
73

Wim Kieft heeft zijn twijfels over Brian Brobbey. Niet zozeer over de kwaliteiten van de spits, maar over zijn fitheid, en of Brobbey fysiek geschikt is voor een topcompetitie. Dat stelt Kieft in zijn column in De Telegraaf.

"Hij heeft de explosiviteit en snelheid van Memphis Depay. Mits fit is Depay de beste Nederlandse spits. Brobbey speelt vaak noodgedwongen met de handrem erop omdat continu het gevaar op blessures loert. Je moet je dan ook afvragen of hij op een hoger niveau in een topvijf competitie, waar fysiek meer wordt gevraagd en de duels intenser zijn een seizoen lang overeind blijft."

De analist benadrukt dat Brobbey voor buitenlandse topclubs niet als zekerheidje gezien zal worden. "Zolang Brobbey geen compleet seizoen blessurevrij in de top van de Eredivisie heeft gespeeld, blijft het voor buitenlandse topclubs een gok om hem op te halen bij Ajax".

Wel ziet Kieft in dat clubs uit de Premier League het gokje mogelijk wél zullen wagen. "Hoewel je zeker in Engeland clubs hebt die fluitend 35 miljoen euro op tafel leggen voor een spits. Ze hebben dan net tweehonderd miljoen euro aan televisiegeld opgestreken en durven een gokje te wagen. Wie weet wordt zo'n Nederlandse topscorer wel een succes."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: