Van de Looi wijst naar cruciaal moment: 'Stoom komt dan uit je oren'
3-0 nederlaag tegen PSV

Van de Looi wijst naar cruciaal moment: 'Stoom komt dan uit je oren'

02-08-2015 20:44
7

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi was na afloop van het verloren duel om de Johan Cruijff Schaal niet te spreken over de arbitrage. Hij vindt dat zijn ploeg bij een stand van 2-0 voor PSV recht had op een penalty. 

Jairchinio Antonia werd volgens de oefenmeester overduidelijk neergelegd door Jorrit Hendrix in het strafschopgebied van de opponent. Leidsman Bas Nijhuis floot niet, even later tekende Luuk de Jong voor de derde Eindhovense treffer. "'Het was een cruciaal moment. Als je de strafschop scoort zit je direct weer in de wedstrijd. Nu wordt het aan de andere kant 3-0."

"Het is niet gek dat het stoom dan uit je oren komt", legde de trainer na afloop uit voor de camera van FOX Sports. Hij wilde de nederlaag overigens niet wijten aan een arbitrale dwaling. "We hebben onszelf tekortgedaan. We moeten niet naar anderen wijzen, maar naar onszelf kijken."

De 3-0 uitslag geeft volgens Van de Looi geen reëel beeld van de krachtsverhoudingen. "Als je deze wedstrijd niet gezien hebt, dan denk je dat het een regelmatige overwinning van PSV is, maar wie wel gekeken heeft, weet dat het anders zit. We hadden de meeste kansen, maar zoals vaker werd de wedstrijd beslist in momenten. Zij waren koelbloedig en wij hebben het laten liggen."