De Vrij (rechts) en teamgenoot Wesley Hoedt

'Géén nieuw contract voor Oranje-verdediger: vertrek in de zomer, Chelsea lonkt'

'Géén nieuw contract voor Oranje-verdediger: vertrek in de zomer, Chelsea lonkt'

21-01-2017 07:22
25

Stefan de Vrij gaat géén nieuw contract tekenen bij SS Lazio. La Repubblica meldt dat dit weekend. Omdat de Serie A-formatie de hoofdprijs wil ontvangen voor de Oranje-verdediger, gaat De Vrij (24) komende zomer in de verkoop. 

De verbintenis van de oud-Feyenoorder loopt door tot de zomer van 2018. Tijdens de huidige transferwindow wil Lazio De Vrij absoluut niet kwijtraken, maar in juli en augustus is een vertrek absoluut bespreekbaar. Tijdens wedstrijden van Lazio zitten er standaard scouts van Europese topclubs op de tribune voor de verdedigerOnder meer Chelsea, Manchester United, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Atletico Madrid, AC Milan en Internazionale zouden de situatie van De Vrij in de gaten houden.

De Italiaanse krant schrijft dat Lazio-voorzitter Claudio Lotito erop rekent dat het prijskaartje van de verdediger behoorlijk wordt opgedreven door alle belangstelling. Uiteindelijk zal De Vrij waarschijnlijk in Londen belanden, vermoedt La Repubblica. Chelsea-manager Antonio Conte is een bewonderaar van De Vrij.

Bovendien is de koploper van de Premier League naarstig op zoek naar nieuwe verdedigers. John Terry zwaait na dit seizoen af en ook van Branislav Ivanovic wordt door Chelsea waarschijnlijk afscheid genomen. De Vrij heeft een prijskaartje van zo'n dertig á veertig miljoen euro.