'Vijf clubs melden zich voor bankzitter Fosu-Mensah; duidelijke taal Mourinho'

'Vijf clubs melden zich voor bankzitter Fosu-Mensah; duidelijke taal Mourinho'

26-01-2017 14:29
9

Vijf clubs hebben bij Manchester United aangegeven dat ze Timothy Fosu-Mensah graag op huurbasis willen inlijven. De verdediger, die afgelopen jaar doorbrak onder Louis van Gaal, komt dit seizoen niet aan spelen toe in de Premier League. 

United-manager José Mourinho weigert voorlopig mee te werken aan een tijdelijk vertrek van de negentienjarige Fosu-Mensah, weet de BBC. De Portugese oefenmeester wil de verdediger graag bij zijn selectie houden, ook al speelde de voormalig Ajacied pas zes keer mee onder zijn leiding: drie keer in de Europa League en één keer in zowel de Premier League, de FA Cup als de League Cup. 

In oktober 2016 liet United het vertrouwen in Fosu-Mensah blijken daar de rechtspoot voor meerdere jaren te binden. De multifunctionele verdediger werd vastgelegd tot de zomer van 2020. De concurrentie in de achterhoede van The Red Devils is groot. Antonio Valencia is de vaste rechtsback van Mourinho, die ook nog onder meer Chris Smalling, Phil Jones, Matteo Darmian, Daley Blind, Eric Bailly en Marcos Rojo achter de hand heeft.