Moreno droomt van transfer: 'Als die kans komt, ben ik er echt klaar voor'

Moreno droomt van transfer: 'Als die kans komt, ben ik er echt klaar voor'

04-02-2017 09:10
17

Hectór Moreno staat open voor een transfer. Dat vertelt de Mexicaanse stopper van PSV in gesprek met de NOS. Moreno (29) is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de regerend landskampioen. 

In de zomer van 2015 nam PSV de international over van Espanyol. In Eindhoven ligt Moreno nog vast tot 2019. Een terugkeer in een Europese topcompetitie klinkt verleidelijk. "Mijn mentaliteit is: elke dag keihard blijven werken, zodat ik, als die kans voorbij komt, er ook echt klaar voor ben. Maar deze transferperiode maakte ik mij niet druk. Komt die kans er, dan vind ik dat mooi. Zo niet, ben ik bij PSV ook hartstikke blij."

Moreno speelde tussen 2008 en 2011 voor AZ. Na zijn vertrek naar Spanje heeft hij als speler en persoon een metamorfose doorgemaakt. "Een beter mens, volwassener, slimmer, ik ben ongelooflijk veel veranderd." De international is van Nederland gaan houden. "Ik probeer de taal te leren, en in december vier ik samen met mijn familie Sinterklaas. Met het klimaat heb ik soms nog moeite, maar volgens mij is dat voor jullie niet anders, haha."