FC Twente haalt spandoek weg na confrontatie tussen supporters en Celina

FC Twente haalt spandoek weg na confrontatie tussen supporters en Celina

05-02-2017 16:48
15

Een opmerkelijk incident, zondag tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord. In de Grolsch Veste was een spandoek te zien met daarop de tekst 'Kosovo is Serbia'.

Twente heeft het doek tijdens de wedstrijd laten weghalen en maakt na de nederlaag tegen Feyenoord (0-2) een statement op de clubsite. 'Een dergelijk spandoek hoort niet in een voetbalstadion thuis. FC Twente onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren en wie hiervoor verantwoordelijk is/zijn', klinkt het.

In overleg met 'alle partijen' is kort voor rust besloten het spandoek te verwijderen, uit vrees voor mogelijke escalatie. Voor Twente is het onderwerp extra gevoelig, omdat de club met Bersant Celina een Kosovaar in huis heeft. Een foto op Twitter laat zien dat de geschorste aanvaller naar de supporters van Twente is gelopen om zijn onvrede kenbaar te maken.

Ook in een - inmiddels verwijderde - tweet laat hij zijn woede blijken. 'Ik heb al mijn respect voor jullie verloren', doelt Celina op de Twente-fans. De club hangt door het spandoek mogelijk een boete over het hoofd. Politieke leuzen op tribunes zijn verboden door de UEFA. Het duurde bovendien lang voordat het spandoek verwijderd was.